Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>MBU dag

MBU dag

2020-08-05
MBU-dagen søndag 20.november 2022

På MBU-dagen ønsker vi at man skal fokusere ekstra på alle barna og ungdommene i kirken vår og MBU-styret vil oppfordre menigheter og BUR-ledere til å bruke de unge og barna aktivt i gudstjenesten denne dagen. Her er noen forslag til hvordan man kan involvere dem i det og tilrettelegge gudstjenesten best mulig for å fremme og synliggjøre barn og unge og arbeidet som drives i den enkelte menighet.

  • Være med i planleggingen av gudstjenesten
  • Det er mange praktiske ting som skal gjøres i løpet av en gudstjeneste; Tekstlesning, kollekt osv. Kanskje kan noen være med å dele ut nattverd?
  • Bruk barnebibelen
  • Ha gjerne et barnevennlig tema/preken og barnevennlige sanger, evt. lovsanger som ungdommene kan og liker. Kanskje de kan lære bort noen sanger de er glade i til resten av menigheten?
  • Syng MBU-sangen (obligatorisk!)
  • Dersom dere har barne- og ungdomsarbeid i menigheten kan dette være en flott anledning til å vise frem bilder og fortelle om det dere har gjort i det siste.
  • Bruk barna i forbønnen.
  • Har dere noen barn eller unge som er glad i å synge, danse, spille el.l.? La dem få vise frem det de kan, både som innslag under gudstjenesten eller som pre- og postludium!
  • Har dere ikke så mange barn og unge i menigheten? Kanskje dere kan invitere et barnekor denne søndagen?

 

Om dere vil kan dere også invitere en fra landsstyret på MBU-dagen til å enten fortelle mer om MBU og dets arbeid eller på andre måter delta på gudstjenesten. Under fanen "Om MBU" og under "presentasjon av styret" finner dere hvem som er i styret og kontaktinformasjon til den enkelte.

Nedenfor finner dere linker til MBU-sangen både med og uten noter, samt MBU-logoer som dere kan bruke.

Det er bare fantasien som setter grenser. Det viktige er; bruk barna og de unge. La gudstjenesten være deres denne søndagen! :)

 

Ideer og innspill på hvordan man kan lage en familiegudstjeneste med fokus på barn og unge knyttet til MBU-dagen skal oppdateres etterhvert som det kommer innspill fra menighetene. Så bare send inn innspill på dette så legges det ut her slik at det kan brukes som en ressurs for dere menigheter, 

Ønsker du å gi en gave til MBU i forbindelse med MBU-dagen, bruk vårt kontonummer: 3000.17.72070 og merk gjerne med MBU-dag

Nyeste sakene fra metodistkirkens hovedside
Angrepet i Oslo
25.06.2022
Metodistkirkens ledelse har sendt ut følgende kommentar om hendelsene i Oslo i natt: Les mer
Powered by Cornerstone