Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>Om MBU>MBUs misjonsprosjekt

MBUs misjonsprosjekt

2017-03-21

Misjonsselskapet som er Metodistkirkens misjonsarbeid har ansvaret for Metodistkirkens misjon både her i Norge og utenlands. MBU er også opptatt av misjon, derfor har vi et tett samarbeid med Misjonsselskapet der vi blant annet har arrangert flere leirer sammen i India (2005, 2009) og Zimbabwe (2003, 2007). I august 2011 ble det for første gang arrangert leir i Ukraina. I 2013 var det påskeleir i Zimbabwe. I tillegg er det på MBUs leirer forkus på misjon der det samles penger til spesifikke prosjekter via Misjonsselskapet. Samtidig samarbeider Misjonsselskapet og MBU om et misjonsmarked på Sommerfesten der det samles inn penger til et av Metodistkirkens misjonsprosjekt.

Per nå har vi et prosjekt pågående i Liberia i Frank Diggs town der vi på våre leirer, henholdsvis nyttårsleiren og konfirmantleiren, samler inn kollekt til støtte for vannpumpen som bygges på skolens område. Vannpumpe er et krav når det bygges nye skoler, og elementært for at elevene skal få tilgang på rent vann i skoletiden, samtidig som at befolkningen i landsbyen også ønsker å bruke denne vannpumpa. Det gis også støtte til interiør og innredning av skolen som for eksempel stoler, pulter og diverse andre ting som trengs for at et klasserom skal være komplett.

Bilder av skolen

MBUs misjonsprosjekt

 

MBUs misjonsprosjekt

Det er veldig fint å få være med å støtte noe så meningsfullt og flott som MBU har muligheten til gjennom samarbeidet med Misjonsselskapet. Vi er også så heldige at vi sammen med Misjonsselskapet nå er i gang med volontørprogrammet for andre året på rad. Kristin Tvedt og Magnus Holten Skånlund befinner seg nå i Zimbabwe for en fem måneders periode. Der er de volontører (arbeider frivillig) ved barnehjemmet på Fairfield, i tillegg til at de er studenter ved Africa university. Les mer om deres opplevelse av hverdagen i Zimbabwe på bloggen deres her.

MBUs misjonsprosjekt

Kristin og Magnus klare for avvreise! (bildet er lånt fra bloggen deres).

Misjon og fruktene av misjon er viktig og betydningsfulle! Dersom dere ønsker å være med å støtte misjonen på et vis er det bare å ta kontakt med MBU-kontoret eller dere kan ta kontakt direkte med Metodistkirkens Misjonsselskap. Takk også for at dere husker på arbeidet og menneskene som er involvert i det på ulike måter i bønn, det er godt å bli husket på.

"Og kongen skal svare dem: "Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg." Matteus 25,40.

 

 

 

 

Nyeste sakene fra metodistkirkens hovedside
Powered by Cornerstone