Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>MBU vil gjerne hjelpe deg å bli kjent med din nye menighet!
MBU vil gjerne hjelpe deg å bli kjent med din nye menighet!

MBU vil gjerne hjelpe deg å bli kjent med din nye menighet!

2019-06-27
Hvert år er det mange unge som skal flytte til et nytt sted for å begynne på nye skoler, bytte jobber eller flytte for seg selv. Vi i MBU vil gjerne hjelpe til med å sette unge mennesker i kontakt med personer og menigheter på sitt nye bosted!

Sommeren er en tid hvor mange unge mennesker reiser til nye steder, nye miljøer og nye skoler/arbeisplasser. Dette betyr at det også er mange som flytter bort fra sin menighet, og må finne seg en ny menighet. Desverre vet vi at terskelen for å oppsøke en ny menighet er stor, og at mange unge mennesker derfor ikke blir en del av menighetslivet der de flytter. Dette vil MBU gjøre noe med! Derfor kommer vi med følgende oppfordring:

UNGE MENNESKER: Ta kontakt med MBU-kontoret, enten på e-post til mbu@metodistkirken.no eller lisa.kristin.nielsen@metodistkirken.no , eller på telefon/SMS: 995 76 320 og fortell hvor du skal flytte, så finner vi noen i den lokale menigheten som kan møte deg og ønske deg velkommen.

PRESTER/DIAKONER: Snakk med ungdommene deres som skal "ut i verden". Spør dem om de vil at du skal hjelpe dem få  kontakt med den nye menigheten, eller med MBU, som kan videreformidle en slik kontakt. Husk også de unge menneskene som ikke er så ofte i kirken - selvom de ikke har vært så aktive den siste tiden, kan det være at den nye byen de skal til har et tilbud eller et miljø som treffer akkurat dem. Det kan også være at en flytting gir et økt behov for fellesskap som de ikke har hatt tidligere. 

ANDRE VOKSNE: Ungdommen vår er alles ansvar, og dere kan også hjelpe ungdommene våre få kontakt med sin nye menighet. Snakk med dem, både de som er på vei ut, og de nye som kommer inn i menigheten. Hjelp dem å knytte kontakter, vær familien deres, vis omsorg og omtanke. En middagsinvitasjon kan for eksmpel bety mye på et stramt studentbudsjett.  
 

Og til alle dere, både ungdommer og voksne som ikke er "nyflyttet", men som ønsker hjelp til kontakt: tilbudet gjelder selvfølgelig også dere! 

 

God sommer, og lykke til med flytting!

 

Bilde

Nyeste sakene fra metodistkirkens hovedside
Jeg fant, jeg fant!
08.01.2020
Tema for Sommerfesten 2020 23. til 26. juli er klart. Les mer
Det er flest positive stemmer, men noen er misfornøyde med både prosess og utfall. Les mer
Les hva biskop Alsted skriver om den fremforhandlede avtalen. Les mer
Powered by Cornerstone