Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>Bygger ny fremtid på salget av kirkebygning
Den gamle Metodistkirken i Tromsø er nå solgt.
Den gamle Metodistkirken i Tromsø er nå solgt.

Bygger ny fremtid på salget av kirkebygning

2020-02-11
Med salget av kirkebygningen er det mange nye dører som åpner seg for menigheten i nord.

Kirkebygget til menigheten vår i Tromsø ble sist uke solgt for åtte millioner kroner. Til Brobyggeren sier prest Kristin Odén Broback at dette er slutten på en lang prosess, og starten på et helt nytt kapittel for menigheten.

- Vi er svært fornøyd med salgssummen. Den gir oss mange muligheter og åpner dører for å tenke nytt om hvordan vi skal være menighet i årene som kommer. Vi vil ikke spare alle pengene, men bruke dem for å fortsette menighetens tjeneste i byen, sier Kristin.

Kirkebygget i Tromsø var gammelt og hadde mange utfordringer. Det krevde mye for å vedlikeholde bygget, og dårlig isolasjon gjorde det kostbart å holde varmen på vinteren.
Kristin forteller om en stor takknemlighet for alle dem som har brukt fritid og gitt gaver for å vedlikeholde kirken gjennom årene. De har gjort en utrolig innsats for å ta vare på bygget, og for å utvikle det gjennom årene. I senere tid har dette blitt alt for krevende for menigheten. Det har derfor vært en lang samtale om hva menigheten skal bruke kreftene på.

- Dette er både vemodig og en lettelsens tid samtidig. Nå er vi ferdige med prosessen og kan se fremover. Det er andre spørsmål som vi står foran nå. Hva gjør vi ? Hvordan skal vi være en menighet for folket i Tromsø i dag og i morgen? Dette vil bli et spennende arbeid der vi får være med og forme fremtiden til menigheten, avslutter Kristin Odén Broback.

 

Nyeste sakene fra metodistkirkens hovedside
Steg er første skritt på veien til nye fellesskap, sier Ximena, Martine og Egil. Les mer
Med salget av kirkebygningen er det mange nye dører som åpner seg for menigheten i nord. Les mer
Vi minner om at det må nomineres til viktige verv i årskonferansen. Få oversikten her. Les mer
Powered by Cornerstone